Hoppa till huvudinnehåll

Justitie­­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland andra polisen, åklagarna, domstolarna och kriminalvården. Departementet ansvarar också för migrationsfrågor. Lagstiftningen inom statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt, allmän ordning och säkerhet samt migrations- och asylrätt ligger inom departementets ansvarsområde.

Aktuellt från Justitiedepartementet

  • Pressträff i samband med delredovisning av utredning om förbättrade möjligheter till informationsutbyte mellan myndigheter

  • Förslag för att motverka återfall i brott

    Trygghetsberedningen har överlämnat sitt slutbetänkande till justitieminister Gunnar Strömmer. I betänkandet lämnas flera förslag som syftar till att stärka det återfallsförebyggande arbetet. 

  • Sverige och Danmark överens om åtgärder mot gängen

    Foto: Rigspolitiet

    Sveriges och Danmarks justitieministrar och rikspolischefer har träffats i syfte att ytterligare intensifiera det gemensamma arbetet mot den gränsöverskridande organiserade brottsligheten.

  • Pressbriefing om säkerhetsläget

    Onsdag den 14 augusti höll justitieminister Gunnar Strömmer en pressbriefing tillsammans med Johan Olsson, chef för Nationella operativa avdelningen vid Polismyndigheten, och Fredrik Hallström, operativ chef vid Säkerhetspolisen. Vid pressbriefingen gavs en lägesbild av säkerhetsläget i Sverige.

Innehåll från Justitiedepartementet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 5830 träffar.

Laddar...