Hoppa till huvudinnehåll

Arbetet med att stärka Sveriges säkerhet

Här hittar du samlad information om regeringens åtgärder för att stärka Sveriges säkerhet, skydda svenska medborgare och värna svenska ekonomiska intressen med anledning av det allvarliga säkerhetspolitiska läget.

Ansvariga departement
Statsrådsberedningen

Aktuellt

 • Strategier för ökad trygghet och säkerhet i Sverige

  Illustration: Regeringskansliet

  Regeringen har nyligen presenterat tre nya nationella strategier för ökad trygghet och säkerhet i Sverige. Det handlar om en strategi för ett stärkt arbete mot våldsbejakande extremism och terrorism, en strategi mot organiserad brottslighet och en strategi med fokus på sociala brottsförebyggande åtgärder. Här kan du läsa mer om strategierna.

 • Sverige är medlem i Nato

  Statsminister Ulf Kristersson och USA:s utrikesminister Antony Blinken.
  Statsminister Ulf Kristersson, USA:s utrikesminister Antony Blinken och utrikesminister Tobias Billström under deponeringen. Foto: Tom Samuelsson/Regeringskansliet

  Torsdagen den 7 mars överlämnade statsminister Ulf Kristersson Sveriges anslutningsinstrument till USA:s regering, som är så kallad depositarie för nordatlantiska fördraget. Därmed är Sverige medlem i Nato.

Statsminister Ulf Kristersson och Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak undertecknade ett strategiskt partnerskap mellan Storbritannien och Sverige.
Statsminister Ulf Kristersson och Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak undertecknade ett strategiskt partnerskap mellan Storbritannien och Sverige. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Stats­minister Ulf Kristersson träffade Storbritanniens premiär­minister Rishi Sunak

Fredagen den 13 oktober träffade statsminister Ulf Kristersson Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak i Visby för att underteckna ett strategiskt partnerskapsavtal mellan Storbritannien och Sverige. Ledarna diskuterade även säkerhetspolitiska frågor som Nato och det gemensamma stödet till Ukraina.

Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet

Stor satsning på militärt försvar och Natomål beräknas vara uppfyllt

Regeringen föreslår i budgetpropositionen 2024 ytterligare tillskott till det militära försvaret om ca 700 miljoner kronor, vilket sammantaget med uppräkningar och tidigare beslut gör det att anslagen till det militära försvaret ökar med mer än 27 miljarder kronor mellan 2023 och 2024, en ökning med 28 procent.

Uttalande
Uttalande Illustration: Regeringskansliet

Uttalanden med anledning av säkerhetsläget

Regeringens uttalanden med anledning av det allvarliga säkerhetsläget

Innehåll om åtgärder för att stärka Sveriges säkerhet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 96 träffar.

Laddar...