Hoppa till huvudinnehåll

Regeringskansliets it-enhet

Regeringskansliets it-enhet har ett av de viktigaste uppdragen i landet, att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Vi är cirka 120 medarbetare som svarar för it-stödet till Regeringskansliet och de 100 utlandsmyndigheterna, bland annat alla svenska ambassader och EU-representationen i Bryssel vilket omfattar cirka 6 500 användare över hela världen.

 • Din arbetsdag, Sveriges morgondag - att jobba på Regeringskansliets it-enhet

  Foto: Damoon Arman/Regeringskansliet

  Regeringskansliets it-enhet har en global verksamhet med högt samhällsvärde som påverkas av och agerar på omvärldshändelser. Här arbetar du i en komplex it-miljö med högt ställda säkerhets- och kontinuitetskrav och får inblick och förståelse för politikers vardag för att kunna förenkla deras arbete och ge dem bättre förutsättningar att förverkliga regeringens politik.

 • Passar Regeringskansliets it-enhet dig?

  Bild: Regeringskansliet

  Testa hur det skulle vara att arbeta hos oss på it-enheten! Testet beskriver några olika scenarier som du kan ställas inför om du arbetar på Regeringskansliets it-enhet. Vad svarar du – och tror du att Regeringskansliet skulle passa dig?

Lediga it-jobb

Fakta it-enheten

 • Vi arbetar med drift, it- säkerhet, systemförvaltning och utveckling.
 • Kontor i centralt belägna lokaler i Stockholm.
 • Vi ansvarar för it-miljöer i Stockholm och för Sveriges 100 ambassader och konsulat runt om i världen.
 • 6 500 användare .

Möt några medarbetare

Bild på Fanny von Heland i röd jacka på en gata.
– Som innovations- och forskningsråd arbetar jag med att stärka Sverige som en ledande kunskapsnation och samtidigt stärka vår globala konkurrenskraft, säger Fanny von Heland. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Möt Fanny von Heland – innovations- och forskningsråd på svenska ambassaden i New Delhi

– För mig har det alltid varit viktigt att bidra till en mer hållbar framtid, och det känner jag att jag får göra i mitt jobb. Det säger Fanny von Heland som arbetar som innovations- och forskningsråd på svenska ambassaden i New Delhi.

Damoon Arman i utomhusmiljö
Tempot är högt, men jag lär mig något nytt varje dag och det är oerhört stimulerande, säger Damoon Arman, IT-tekniker på Regeringskansliet. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Möt Damoon Arman – arbetar som IT-tekniker

– Utvecklingsmöjligheterna är stora och jag har möjlighet att själv styra över min arbetsdag. Det säger Damoon Arman, som arbetar med teknisk utveckling på it-enheten, om jobbet i Regeringskansliet.

Laddar...