Hoppa till huvudinnehåll
Foto: Pontus Johansson

Jobba hos oss

Att arbeta i Regeringskansliet är att bidra till samhällsutvecklingen. Vårt uppdrag är att vara ett stöd till regeringen. Här befinner du dig i händelsernas centrum där du, tillsammans med kunniga och samhällsintresserade kollegor, utför ett meningsfullt arbete. Varje dag.

 • Vår arbetsdag. Sveriges morgondag.

   Här i Regeringskansliet jobbar allt ifrån ekonomer, jurister och statsvetare till kommunikatörer, översättare, systemutvecklare och många fler. Möt några av våra medarbetare som berättar om vad som gör arbetet på Regeringskansliet stimulerande och meningsfullt.

  • Nu söker vi rättssakkunniga

   Vill du bidra till regeringens arbete genom att omvandla politik till juridik? Du som är kammarrätts- eller hovrättsassessor kan ansöka om att arbeta som rättssakkunnig på Regeringskansliet. Möt två medarbetare som berättar om hur det är att arbeta som rättssakkunnig hos oss.

  • Passar Regeringskansliet dig?

   Bild: Regeringskansliet

   Testa hur det skulle vara att arbeta hos oss! Testet beskriver några olika scenarier som du kan ställas inför om du arbetar i Regeringskansliet. Vad svarar du – och tror du att Regeringskansliet skulle passa dig?

  • Vill du arbeta med it på Regeringskansliet?

   Bild: Regeringskansliet

   Passar Regeringskansliets it-enhet dig? Testet beskriver olika situationer som kan dyka upp om du arbetar på Regeringskansliets it-enhet. Gör testet och se om ett arbete med it på Regeringskansliet skulle passa dig!

  Linkedin

  Följ oss gärna på Linkedin.

  Möt några medarbetare

  Damoon Arman i utomhusmiljö
  Tempot är högt, men jag lär mig något nytt varje dag och det är oerhört stimulerande, säger Damoon Arman, IT-tekniker på Regeringskansliet. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  Möt Damoon Arman – arbetar som IT-tekniker

  – Utvecklingsmöjligheterna är stora och jag har möjlighet att själv styra över min arbetsdag. Det säger Damoon Arman, som arbetar med teknisk utveckling på it-enheten, om jobbet i Regeringskansliet.

  Bild på Sara Drar framför en tegelvägg.
  – Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och stimulerande och innebär att du både kan analysera och sköta mer rutinmässiga uppgifter och administration. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  Sara Drar – politisk rapportör på ambassaden i Abu Dhabi

  – Det är verkligen en arbetsplats som har mycket att erbjuda och arbetsuppgifterna är varierande och lärorika. Det säger Sara Drar, politisk rapportör och andre ambassadsekreterare på ambassaden i Abu Dhabi, om Regeringskansliet.

  Marcus Grundtman står ute på en gata.
  – Det bästa med mitt arbete är att jag får jobba med en av regeringens mest prioriterade frågor som i förlängningen handlar om att skapa trygghet och säkerhet i samhället. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  Markus Grundtman – arbetar med polisfrågor

  – Regeringskansliet är en modern och flexibel arbetsgivare och här finns en oerhörd kompetens. Det säger Markus Grundtman som arbetar på Justitiedepartementet med ansvar för polismyndighetens personal- och kompetensförsörjning.

  Bild på Fanny von Heland i röd jacka på en gata.
  – Som innovations- och forskningsråd arbetar jag med att stärka Sverige som en ledande kunskapsnation och samtidigt stärka vår globala konkurrenskraft, säger Fanny von Heland. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  Fanny von Heland - jobbar som innovations- och forskningsråd på svenska ambassaden i New Delhi

  – För mig har det alltid varit viktigt att bidra till en mer hållbar framtid, och det känner jag att jag får göra i mitt jobb. Det säger Fanny von Heland som arbetar som innovations- och forskningsråd på svenska ambassaden i New Delhi.

  Bild på Scott Sutherland framför en vägg inomhus.
  – De flesta dagarna går man hem med känslan av att man uträttat något viktigt. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

  Scott Sutherland – jobbar med ekonomisk-politisk styrning

  – De flesta dagar går man hem med känslan av att ha uträttat något viktigt. Det säger Scott Sutherland som redan när han var student hade siktet inställt på Regeringskansliet som sin framtida arbetsgivare. I dag jobbar han med ekonomisk-politisk styrning på Finansdepartementet.

  Jobba hos andra

  Regeringens utlysningar

  Regeringen anställer myndighetschefer och vissa andra högre chefer i statsförvaltningen. Använd länken för att komma till sidan med aktuella annonser.

  Arbete i EU

  EU:s institutioner söker medarbetare inom många olika kompetensområden till en mångkulturell och flerspråkig arbetsmiljö i EU-politikens centrum.

  Internationella jobb

  Den svenska regeringen verkar för att fler svenskar ska anställas i internationella organisationer. Läs mer om arbeten inom till exempel FN, OECD och WTO.

  Laddar...