Hoppa till huvudinnehåll

Arbetsrätt och arbetsmiljö

Arbetsrätt och arbetsmiljö handlar om villkor och förhållanden i arbetslivet. I området ingår även frågor som rör lönebildning och medling vid arbetstvister. Goda arbetsvillkor och en bra arbetsmiljö bidrar till en hög produktivitet i svensk ekonomi som utmärks av högt arbetskraftsdeltagande och en hög sysselsättningsgrad. Ingen som arbetar i Sverige ska ha ett arbete där man blir utnyttjad eller utsliten. Ingen ska riskera att dö eller skadas allvarligt i sitt arbete.

Ansvariga för arbetsrätt och arbetsmiljö

Ansvarigt statsråd

Paulina Brandberg
Paulina Brandberg Jämställdhets- och biträdande arbetsmarknads­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om arbetsrätt och arbetsmiljö

  • Kraftsamling för att stoppa den kriminella ekonomin

    Den grova organiserade brottsligheten är systemhotande och måste krossas. För att lyckas med det behöver den kriminella ekonomin strypas. I vårändringsbudgeten föreslår därför regeringen och Sverigedemokraterna en förstärkning på över en kvarts miljard kronor till myndigheter som på olika sätt arbetar med att strypa den kriminella ekonomin.

  • Stärkta rättigheter för gigarbetare när EU antar plattformsdirektivet

    Foto: Maskot/TT.

    EU:s social- och arbetsmarknadsministrar har i dag enats om det så kallade plattformsdirektivet, som ska stärka rättigheterna för de som jobbar via digitala plattformar och samtidigt öka tydligheten för plattformsföretagen.

Innehåll om arbetsrätt och arbetsmiljö

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 491 träffar.

Laddar...