Hoppa till huvudinnehåll

Startsidan

Aktuellt från regeringen och Regeringskansliet

  • Åtgärdsprogram mot mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck

    Regeringen har presenterat ett åtgärdsprogram för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck samt prostitution och människohandel som kommer att gälla 2024–2026. Åtgärdsprogrammet innehåller en stor mängd satsningar och åtgärder som görs på bred front på nationell, regional och lokal nivå. Arbetet stärks också inom fyra särskilt prioriterade utvecklingsområden.

  • Utredningen om statens samverkan med kommunsektorn har överlämnats till civilministern

    Torsdag den 20 juni överlämnade Utredningen om statens samverkan med kommunsektorn sitt slutbetänkande till civilminister Erik Slottner. Utredningen innehåller en kartläggning och analys av nuvarande samverkansformer tillsammans med en bedömning av ändamålsenligheten. Utredningen har även lämnat förslag om åtgärder för en förbättrad samverkan.

Pressinformation
Pressinformation Illustration: Regeringskansliet

Presskontakter under midsommar och sommarperioden 2024

Johan Floderus och Saeed Azizi går från ett flygplan.
Saeed Azizi (t.v.) och Johan Floderus (t.h.) som suttit oskyldiga dömda i Iran är nu hemma i Sverige. Foto: Tom Samuelsson/Regeringskansliet

Oskyldigt fängslade i Iran åter hemma i Sverige

De två svenska medborgarna Johan Floderus och Saeed Azizi som har suttit oskyldigt fängslade i Iran har kommit hem till Sverige.

Kärnkraftssamordnaren Carl Berglöf
Kärnkraftssamordnaren Carl Berglöf Foto: Elima Mwinyipembe/Regeringskansliet

Kärnkraftssamordnaren lämnade sina första förslag till regeringen

Energi- och näringsminister Ebba Busch har tagit emot en första rapport från den nationella kärnkraftssamordnaren Carl Berglöf. Rapporten föreslår flera åtgärder för att nå regeringens mål om ny kärnkraft.

Schweiz president Viola Amherd, Sveriges vice statsminister Ebba Busch och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj står bredvid varandra. Till höger står den ukrainska flagga och till vänster den schweiziska. På väggen bakom står det skrivet Summit on Peace in Ukraine.
Schweiz president Viola Amherd, Sveriges vice statsminister Ebba Busch och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: KEYSTONE/EDA/POOL/Alessandro della Valle

Toppmöte i Schweiz om fred i Ukraina

Ett stort antal regeringschefer och andra deltagare på hög nivå närvarade vid fredstoppmötet i Schweiz under helgen som samlade representanter från ett 90-tal länder. Från Sverige deltog vice statsminister Ebba Busch.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och statsminister Ulf Kristersson skakar hand utanför ingången till Harpsund
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besökte 2023 Sverige på inbjudan av statsminister Ulf Kristersson. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Fortsatt starkt stöd till Ukraina

Sverige stöttar Ukraina politiskt, militärt, humanitärt och genom stöd till uppbyggnad, näringsliv och utveckling.

Johan Forssell, bistånds- och utrikeshandelsminister
Johan Forssell, bistånds- och utrikeshandelsminister Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Regeringen ökar det humanitära stödet till Gaza

Med anledning av de omfattande humanitära behoven i Gaza presenterar regeringen ett nytt humanitärt stödpaket om 120 miljoner kronor. Beslutet om det ökade stödet innebär att Sverige sedan oktober 2023 med anledning av den humanitära krisen i Gaza har bidragit med drygt 520 miljoner kronor i humanitärt bistånd.

Illustration: Regeringskansliet

Strategier för ökad trygghet och säkerhet i Sverige

Regeringen har nyligen presenterat tre nya nationella strategier för ökad trygghet och säkerhet i Sverige. Det handlar om en strategi för ett stärkt arbete mot våldsbejakande extremism och terrorism, en strategi mot organiserad brottslighet och en strategi med fokus på sociala brottsförebyggande åtgärder. Här kan du läsa mer om strategierna.

Illustration: Regeringskansliet

Regeringens arbete med anledning av situationen i Israel och Palestina

Utrikesdepartementet sammanställer information om regeringens arbete med anledning av situationen i Israel och Palestina.

Innehåll från regeringen och Regeringskansliet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 36197 träffar.

Laddar...