Hoppa till huvudinnehåll
Foto: Pontus Johansson/Regeringskansliet

Praktik

Hos oss väntar ett meningsfullt och varierande arbete som bidrar till samhällsutvecklingen. Medan du studerar kan du ta reda på om ett arbete i Regeringskansliet passar dig. Du kan söka praktik på något av departementen och efter examen kan du söka till Diplomatprogrammet, vårt traineeprogram. De som anställs i Regeringskansliet har ofta några års arbetslivserfarenhet, så börja redan idag att planera för en karriär hos oss.

Att praktisera på Regeringskansliet

Regeringskansliet tar emot många praktikanter varje år. Det berikar vår verksamhet samtidigt som det ger dig som praktiserar värdefull erfarenhet av statsförvaltningen.

Uppsats och examensarbete

Är du intresserad av att skriva uppsats eller göra examensarbete hos oss? Uppsatsskrivande förekommer oftast inom ramen för praktik. Möjligheten till examensarbete är tyvärr relativt begränsad, men har du en idé eller frågeställning är du välkommen att kontakta berört departement.

Vill du bli diplomat?

Diplomatprogrammet är ett traineeprogram som förbereder blivande svenska diplomater för ett arbete på Sveriges utlandsmyndigheter och på Utrikesdepartementet i Stockholm. Som diplomat arbetar du bland annat med att främja svenska intressen utomlands.

Departementens egna studentsidor

 • Foto: Pontus Johansson

  Departementen gillar studenter

  Några av departementen har egna studentsidor med information om praktik och examensarbete. De sidorna hittar du här. Om du är intresserad av något annat departement kan du höra av dig till departementets registrator.

 • Foto: Pontus Johansson

  Finansdepartementet

  Finansdepartementet tar gärna emot praktikanter under vår- och höstterminerna när det finns förutsättningar för det.

 • Foto: Pontus Johansson

  Justitiedepartementet

  Vi tar gärna emot praktikanter när det finns förutsättningar för det. Det berikar vår verksamhet samtidigt som praktikanten får värdefull erfarenhet av statsförvaltningen. Som praktikant får du en unik möjlighet till inblick i Regeringskansliets uppgifter och processer.

 • Foto: Pontus Johansson

  Utrikesdepartementet och utlandsmyndigheterna

  Praktikanter är mycket uppskattade såväl på Utrikesdepartementet (UD) som på de svenska ambassaderna och konsulaten utomlands.

 1. Departementen gillar studenter
 2. Finansdepartementet
 3. Justitiedepartementet
 4. Utrikesdepartementet och utlandsmyndigheterna
Laddar...