Hoppa till huvudinnehåll

Möt Damoon Arman – arbetar som IT-tekniker

Publicerad

– Utvecklingsmöjligheterna är stora och jag har möjlighet att själv styra över min arbetsdag.
Det säger Damoon Arman, som arbetar med teknisk utveckling på it-enheten, om jobbet i Regeringskansliet.

Damoon Arman i utomhusmiljö
Tempot är högt, men jag lär mig något nytt varje dag och det är oerhört stimulerande, säger Damoon Arman, IT-tekniker på Regeringskansliet. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Damoon har alltid intresserat sig för teknisk utveckling med ett användarcentrerat fokus och har lärt sig mycket på egen hand. På gymnasiet läste han naturvetenskapligt program med inriktning media.  

Sedan 2001 har Damoon jobbat i Regeringskansliet.
– Anledningen till att jag har jobbat kvar så länge är att utvecklingsmöjligheterna är stora och att jag får utlopp för mina kreativa sidor.

Dessförinnan arbetade han i den privata sektorn.
– Det var mycket fokus på resultat och ekonomiska intressen. På Regeringskansliet har jag möjlighet att hjälpa och stötta människor på ett mer medmänskligt sätt, vilket passar mig bättre som person, säger Damoon.  

Hur skulle du beskriva ditt arbete?

– Fokus ligger på att hjälpa och underlätta för alla medarbetare att använda våra IT-tekniska verktyg, samtidigt som vi bibehåller en hög säkerhetsnivå. Jag och mina kollegor säkerställer funktionalitet samtidigt som vi utvecklar tekniska lösningar. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och jag har möjlighet att själv styra över min arbetsdag. Tempot är högt, men jag lär mig något nytt varje dag och det är oerhört stimulerande. De mest givande stunderna är när många kompetenser samlas för att lösa ett problem eller möta ett verksamhetsbehov, man lär sig enormt mycket från människor inom andra arbetsområden.

Vad tror du att andra inte vet om Regeringskansliet som arbetsplats?

– Eftersom det finns så vitt skilda yrkesområden samlade inom Regeringskansliet finns det även fantastiska möjligheter att utvecklas. Vidareutbildning är något som uppmuntras och prioriteras, både de kunskaper man kan behöva i sitt dagliga arbete eller de gånger man kanske känner att man vill skifta arbetsuppgifter.

Vilka egenskaper och drivkrafter är viktiga för att trivas här utifrån dina erfarenheter?

– Nyfikenhet och flexibilitet. Arbetsmiljön är i ständig förändring och man måste vara beredd på att anpassa sig till det och uppskatta allt nytt man lär sig längs vägen.

Laddar...