Hoppa till huvudinnehåll

Kakor

Webbplatsen använder kakor. Alla som besöker en webbplats som använder kakor måste enligt lag få information om att webbplatsen sätter kakor, vad de används till och hur man kan välja bort dem.

Följande kakor används på webbplatsen
Kaka Syfte Varaktighet
ASP.NET_SessionId Används för webbplatsens funktionalitet, bland annat  filterfunktionen. Sessionskaka. Försvinner när du stänger din webbläsare.
__cf_bm Används för ökad säkerhet. Permanent kaka som sparas i 30 minuter.
cookieInfo Används för att spara information om att man valt att samtycka till att kakor används. Permanent kaka som sparas i 13 månader.
_rspkrLoadCore Används om du använder uppläsningstjänsten.   Sessionskaka. Försvinner när du stänger din webbläsare.
ReadSpeakerSettings  Används för att spara de inställningar du väljer när du använder uppläsningstjänsten. Sessionskaka. Försvinner när du stänger din webbläsare.
_pk_id Används av webbanalysverktyget Matomo för att identifiera webbläsaren. Permanent kaka som sparas i 13 månader.
_pk_ses Används av  webbanalysverktyget Matomo för att spara data om besöket på webbplatsen. Permanent kaka som sparas i 30 minuter.
EPiStateMarker Styr hur data under besöket ska lagras - i en session eller i kaka Sessionskaka
ai_user


Används för uppföljning Permanent kaka. Sparas i ett år.
ai_session


Används för uppföljning Permanent kaka. Sparas i 30 minuter.

 

Stänga av alla kakor

Om du som besökare inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en kaka på din dator. Om du inte vill att kakor lagras på din dator kan du stänga av även den funktionen i din webbläsares inställningar. Då kommer inga kakor att lagras.

Om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som lagras på besökarens dator och innehåller information. Kakor används normalt för att förbättra webbplatsen för besökaren. Det finns två typer: Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Filen används t.ex. för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån sina önskemål och intressen. De försvinner tidigare om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren. Sessionskakor lagras temporärt i besökarens dators minne under den tiden som besökaren är på webbplatsen. De försvinner när besökaren stänger sin webbläsare.

Laddar...