Hoppa till huvudinnehåll

Filter

Filterfunktionen används för att lista innehåll, som till exempel rättsliga dokument, artiklar och pressmeddelanden. Användaren kan i filtret göra urval för att bara se innehåll som den är intresserad av.

På sidor där filtret används är funktionen inställt att lista senast publicerade innehåll utifrån vad sidan handlar om. På sidan Miljödepartementet listas exempelvis innehåll i filtret som har kategorin Miljödepartementet. På startsidan på regeringen.se listas innehåll som är kategoriserat med någon av alla avsändare på webbplatsen, det vill säga: regeringen, Regeringskansliet, alla departement och statsråd.

Urval

I filtret kan användaren göra ett urval i innehållet för att sortera ut det den är intresserad av. Under Välj innehållstyp kan användaren till exempel välja att bara se lagrådsremisser.

Om användaren har gjort ett urval och växlar flik behålls föregående val.

Under Välj område kan användaren markera ett område i sitt urval, för att exempelvis bara se lagrådsremisser inom området Arbetsmarknad. Samma princip gäller för Välj avsändare. Om användaren markerar Arbetsmarknadsdepartementet och Finansdepartementet under Välj avsändare listas innehåll som är av innehållstyperna lagrådsremisser inom området Arbetsmarknad som har Arbetsmarknadsdepartementet eller Finansdepartementet som avsändare.

Användaren kan även välja tidsintervall när innehållet är publicerat under Välj tidsperiod, till exempel innehåll som publicerats mellan 2012-10-14 och 2014-12-10

Det går att se markerat val i boxen med vinjett Urval. Här går det även att ta bort de val som är gjorda, genom att klicka på respektive kategori, eller alla, genom att klicka på Ta bort alla urval.

Vid omladdning av sidan försvinner alla urval som gjorts. Om användare går till en annan sida, och sedan återvänder till föregående sida där urval gjorts i filtret, har alla urval försvunnit.

Laddar...