Hoppa till huvudinnehåll

Kontakta UD och ambassaderna

Om du är i Sverige och har frågor om hjälp och stöd utomlands så når du UD:s konsulära enhet under kontorstid via Regeringskansliets växel. Om du är utomlands ska du kontakta den svenska ambassaden i det land du befinner dig. UD-jouren är nåbar dygnet runt för akuta konsulära ärenden.

Information med anledning av situationen i Israel och Palestina

För akuta frågor kopplat till situationen i Israel och Palestina kontakta UD-jouren på det särskilda krisnumret: +46 8 405 19 00.

UD och ambassaderna har ett uppdrag att ge konsulär service, det vill säga råd och stöd till svenskar utomlands, i olika nödsituationer.

UD:s konsulära enhet

Du som är i Sverige och har konsulära frågor kan kontakta UD:s konsulära enhet under kontorstid via Regeringskansliets växel: 08-405 10 00

Sveriges ambassader och konsulat

Du som är utomlands och har konsulära frågor kan kontakta ambassaden eller konsulatet i landet du befinner dig. Kontaktuppgifter till Sveriges ambassader och konsulat finns på Sweden Abroad:

Kontaktuppgifter ambassaderna på Sweden Abroad

Om ambassaden är stängd kommer du att erbjudas kontakt med UD-jouren i Stockholm genom knappval.

UD-jouren

UD-jouren är bemannad dygnet runt, årets alla dagar och hanterar akuta ärenden utanför UD:s och ambassadernas kontorstid. Hit kan du vända dig i akuta konsulära nödsituationer: 08-405 50 05.

Laddar...