Hoppa till huvudinnehåll

Din arbetsdag, Sveriges morgondag - att jobba på Regeringskansliets it-enhet

Publicerad

Regeringskansliets it-enhet har en global verksamhet med högt samhällsvärde som påverkas av och agerar på omvärldshändelser. Här arbetar du i en komplex it-miljö med högt ställda säkerhets- och kontinuitetskrav och får inblick och förståelse för politikers och tjänstemäns vardag för att kunna förenkla deras arbete och ge dem bättre förutsättningar att förverkliga regeringens politik.

Stödja regeringen i en global verksamhet

Regeringskansliets it-enhet har ett av de viktigaste uppdragen i landet, att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik.

Vi är cirka 120 medarbetare som svarar för it-stödet till Regeringskansliet och de 100 utlandsmyndigheterna, bland annat alla svenska ambassader och EU-representationen i Bryssel. Totalt omfattar det cirka 6 500 användare över hela världen.

Unik och komplex it-miljö med höga säkerhetskrav

Regeringskansliets it-miljö hanterar information med olika skyddsvärden. Detta ställer höga krav på säkerhet i många lager.

Ny och intressant teknik som ständigt förändras

Regeringskansliet har påbörjat en omfattande digitaliseringsresa där vår uppgift är att förenkla departementens dagliga arbete genom att utveckla nya, bättre och säkrare verktyg som stödjer verksamhetens kärnprocesser. Det betyder att vi kommer att bygga om delar av våra plattformar med ny arkitektur, vilket medför att vi behöver stärka upp vår utvecklings- och driftförmåga med nya drivna medarbetare som kan vara med och förbättra vår it-miljö men även vårt arbetssätt.

Laddar...