Hoppa till huvudinnehåll

Landsbygds- och infrastruktur­­departementet

Landsbygds- och infrastrukturdepartementet ansvarar för frågor som rör landsbygd, livsmedel och areella näringar, regional utveckling, transporter och infrastruktur samt bostäder och samhällsplanering.

Aktuellt från Landsbygds- och infrastrukturdepartementet

  • Pressträff med Andreas Carlson om nya uppdrag på bostadsområdet

    Fredag den 18 oktober klockan 08.30 bjuder infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson in till pressträff för att presentera regeringsuppdrag på bostadsområdet.

  • Unga lantbrukare i fokus under landsbygdsministerns besök på Sveriges största lantbruksmässa

    I bakgrunden står landsbygdsminister Peter Kullgren och håller i en fön. I förgrunden står en ko.
    Landsbygdsminister Peter Kullgren stylar en kviga under lantbruksmässan Elmia Lantbruk. Foto: Frida Bramstedt/Regeringskansliet

    Under onsdagen den 16 oktober besökte landsbygdsminister Peter Kullgren lantbruksmässan Elmia Lantbruk i Jönköping och hann bland annat med att invigningstala, dela ut priser och träffa många innovativa företag.

  • Vägen till en pålitlig transportinfrastruktur presenteras i historisk satsning

    Regeringen har beslutat om en proposition med historiskt stora satsningar på transportinfrastrukturen i Sverige. Utgångspunkten är att underhållet för det svenska väg- och järnvägsnätet måste stärkas samtidigt som det behövs investeringar i ny infrastruktur.

Illustration: Regeringskansliet

Prioriteringar inom Landsbygds- och infrastruktur­­­departementets områden – Budgetpropositionen för 2025

Regeringen lämnar flera förslag inom Landsbygds- och infrastrukturdepartementets områden i budgetpropositionen för 2025. Förslagen bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Sverigedemokraterna.

statsråden under en pressträff
Måndag den 7 oktober höll utrikesminister Maria Malmer Stenergard en pressträff tillsammans med försvarsminister Pål Jonson samt infrastruktur-och bostadsminister Andreas Carlson och utrikespolitisk talesperson för Liberalerna Joar Forssell om propositionen ”Svenskt bidrag till Natos avskräckning och försvar under 2025”. Foto: Frida Drake/Regeringskansliet

Svenskt bidrag till Natos avskräckning och försvar under 2025

Regeringen har i dag överlämnat en proposition till riksdagen med förslag på hur Sverige under 2025 ska bidra till Natos samlade avskräckning och försvar i det nordatlantiska området.

Foto: Johannes Frandsen/Regeringskansliet

Program för regionalpolitik under Sveriges ordförandeskap i Nordiska ­ministerrådet 2024

Under Sveriges ordförandeskap i Nordiska ministerrådet 2024 kommer rådet för regionalpolitik (inom Nordiska ministerrådet för hållbar tillväxt) prioritera Nordens attraktionskraft, konkurrenskraft och robusthet.

Illustration: Regeringskansliet

Nationell plan för transportinfrastruktur

Regeringen vill att hela Sverige ska fungera. Transportinfrastrukturen är avgörande för att säkerställa en långsiktigt hållbar transportförsörjning för medborgare och näringsliv i hela landet. Regeringen prioriterar att fortsätta förbättra den infrastruktur vi har, reparera där det behövs och förvalta våra gemensamma resurser på bästa sätt. I oktober 2024 har regeringen lämnat en infrastrukturproposition till riksdagen med inriktning för perioden 2026—2037.

Innehåll från Landsbygds- och infrastrukturdepartementet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 2313 träffar.

Laddar...