Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedels- och dricksvattenberedskap

Arbetet med livsmedels- och dricksvattenberedskap syftar till att upprätthålla försörjningen av livsmedel och dricksvatten till Sveriges befolkning och samhällsviktiga funktioner i händelse av allvarliga krissituationer och ytterst krig. Regeringen arbetar brett för att stärka denna beredskap i sin helhet.

Om Sveriges livsmedelsberedskap

  • Regeringens arbete med livsmedels- och dricksvattenberedskap

    Illustration: Itziar Castany/Regeringskansliet

    Livsmedels- och dricksvattenförsörjning omfattar många olika delar som alla måste fungera. Det handlar inte bara om produktionen, utan också om att mat och vatten ska nå konsumenter.

Aktuellt

  • Deklaration om beredskapsfrågor, robusthet och resiliens beslutad på ministerrådsmöte (MR-FJLS)

    Två personer sitter vid ett bord med deklarationen. De övriga står bakom.
    Vid bordet: Landsbygdsminister Peter Kullgren och Nordiska ministerrådets Generalsekreterare Karen Ellemann. Bakre raden, från vänster till höger: Birgitte Jacobsen, chefkonsulent, Wenche Karen Westberg, statssekreterare, Bjarkey Olsen Gunnarsdóttir, minister, Sari Essayah, minister, Jesper Josefsson, minister, Jesper Wulff Pedersen, kontorchef, Jóanna Djurhuus och Elin Mortensen Foto: Frida Hagman/Länsstyrelsen Värmland

    Ministerrådet för fiske och akvakultur, jordbruk, livsmedel och skogsbruk (MR-FJLS) i Karlstad den 19 juni fokuserade på beredskap, motståndskraft och ökad konkurrenskraft i produktionen inom Norden. Under mötet beslutade medlemsländerna en gemensam deklaration gällande beredskapsfrågor, robusthet och resiliens inom fiske och akvakultur, jordbruk, livsmedel och skogsbruk.

Allt om Livsmedels- och dricksvattenberedskap

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 19 träffar.

Laddar...