Hoppa till huvudinnehåll

Elisabeth Svantesson

Elisabeth Svantesson

Finansminister

Finansdepartementet

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Elisabeth Svantesson

  • Miljardtillskott till regionernas hälso- och sjukvård

    I Budgetpropositionen för 2025 föreslår regeringen fortsatta förstärkningar av hälso- och sjukvården i regionerna. Regeringen förstärker redan pågående satsningar med drygt 3 miljarder kronor på hälso- och sjukvården genom bland annat ett riktat sektorsbidrag till hälso- och sjukvården, förstärka medel till att öka vårdkapaciteten och ytterligare medel till inrättandet av en nationell vårdförmedling. Dessa satsningar och tidigare aviserade medel uppgår sammanlagt till ca 18 miljarder kr till hälso- och sjukvården för 2025.

  • Mer pengar i plånboken för hushållen

    Regeringen har presenterat ett paket som stärker hushållens köpkraft. Paketet omfattar en förstärkning av jobbskatteavdraget, sänkt skatt för pensionärer, en skattefri grundnivå för sparande på bland annat investeringssparkonto och ett fortsatt förstärkt bostadsbidrag. Förslagen kommer att ingå i regeringens höstbudget.

  • Sänkt skatt på bensin och diesel och reformerad reduktionsplikt

    Regeringen kommer att gå fram med en ny reduktionsplikt som innebär att Sverige väntas kunna nå ESR-åtagandet. Samtidigt kommer regeringen i budgetpropositionen för år 2025 att avisera ett förslag om sänkt skatt på drivmedel som mer än kompenserar för prispåslaget av den justerade reduktionsplikten.

  • Lågkonjunktur i svensk ekonomi, men ljusare framtidsutsikter

    I samband med att regeringen samlades på Harpsund den 22 augusti redogjorde finansminister Elisabeth Svantesson för det ekonomiska läget och förutsättningarna för 2025 års budget.

Innehåll från Elisabeth Svantesson

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 247 träffar.

Laddar...