Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturminister Parisa Liljestrand deltar i Handels- och Sverigefrämjardagarna

Publicerad

Den 23 oktober deltar Kulturminister Parisa Liljestrand i ett samtal på Handels- och Sverigefrämjardagarna som genomförs i Stockholm den 21–24 oktober. Samtalet kommer bland annat handla om regeringens strategi för företag i kulturella och kreativa branscher. Strategin gäller 2024–2033 och enligt visionen för 2033 ska Sverige ha stärkt sin position som ett ledande land för de kulturella och kreativa branscherna.

–Sverige har ett enormt rikt kulturliv. Genom att svenska kulturskapare upparbetar internationella kontakter skapas bättre förutsättningar för fler svenska aktörer och varumärken att synas och verka utomlands. I förlängningen ger det möjligheter att nå större marknader och skapa nya arbetstillfällen vilket vi fokuserar på i regeringens strategi för kulturella och kreativa branscher, säger kulturminister Parisa Liljestrand. 

Handels- och Sverigefrämjardagarna är ett återkommande arrangemang som organiseras av Utrikesdepartementet tillsammans med Kulturdepartementet, Svenska institutet och Business Sweden. Målgruppen är medarbetare vid svenska utlandsmyndigheter som arbetar med främjande, däribland de utsända kulturråden.

Presskontakt

Sara E. Persson
Pressekreterare hos kulturminister Parisa Liljestrand
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-112 78 19
e-post till Sara E. Persson
Laddar...