Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Johan Pehrson och Paulina Brandberg gör verksamhetsbesök med fokus på arbetsmiljö

Publicerad

(Ny version) Torsdagen den 18 april besöker arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson och jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg Afa Försäkring och Prevent för att fördjupa sina kunskaper om dessa organisationers arbete inom arbetsmiljöområdet.

– Regeringen intensifierar nu arbetet för tryggare arbetsplatser i hela landet inom flera områden. Forskning, kunskapsspridning och utvecklandet av mer effektiva metoder har stor betydelse för att vi ska kunna göra arbetsplatser säkrare, säger Johan Pehrson.

– Regeringen arbetar på bred front för att skapa en bättre arbetsmiljö för alla i Sverige. Ingen ska behöva dö på sitt arbete och ingen ska behöva dö på grund av sitt arbete. Det förebyggande arbetet är otroligt viktigt, säger Paulina Brandberg.

Afa Försäkring har hand om kollektivavtalade försäkringar avseende sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall, föräldraledighet och arbetar för ökad hälsa i arbetslivet genom förebyggande arbete och forskning. Afa försäkring ägs av arbetsmarknadens parter.

Prevent är en ideell organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK som syftar till att vara ett kunskapsnav i arbetsmiljöfrågor.

Statsråden är tillgängliga för media i anslutning till besöken. Vid intresse, kontakta Anton Johansson eller Alexandra Örenmark, se presskontakter.

Rättelse

I den tidigare versionen stod det att Afa Försäkring har hand om alla kollektivavtalade försäkringar avseende sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall, föräldraledighet. Alla är stämmer inte. Afa Försäkring är inte ensamma om försäkringar vid sjukdom, arbetsbrist, dödsfall, föräldraledighet.

Presskontakt

Anton Johansson
Pressekreterare hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-135 53 41
e-post till Anton Johansson
Alexandra Örenmark
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-117 29 48
e-post till Alexandra Örenmark
Laddar...