Hoppa till huvudinnehåll

Jeanette Edblad ny chef för life science-kontoret

Publicerad

Jeanette Edblad anställs som ny chef för life science-kontoret i Regeringskansliet. Jeanette Edblad tillträder sin nya roll den 1 september 2023.

Genom detta beslut säkerställs att regeringen fortsätter arbeta för ökad samordning inom life science-sektorn genom att ta vidare den tidigare samordnaren Jenni Nordborgs arbete.

Jeanette Edblad är i dag chef för enheten för entreprenörskap och innovation, som ansvarar för life science-frågorna på Klimat- och näringslivsdepartementet. Hon har tidigare arbetat med frågor om forskning och innovation, life science, andra branscher samt regional utveckling.

– Jeanette Edblads långa erfarenhet inom Regeringskansliet såväl som hennes goda kännedom om branschen kommer vara en stor tillgång i det arbetet vi har framför oss. En stärkt life science-sektor är viktig för Sveriges konkurrenskraft och näringslivets utveckling, säger energi- och näringsminister Ebba Busch.

– Life science är en strategiskt viktig fråga för regeringen. Life science-kontorets arbete spelar en viktig roll som kontaktpunkt mellan regeringen och industrin samt andra intressenter i läkemedelssektorn. Därför är det glädjande att Jeanette Edblad nu kommer att axla rollen som chef för kontoret, säger utbildningsminister Mats Persson.

– Samverkan med branschen och andra aktörer är centralt för att Sverige ska fortsätta att vara en stark innovationsnation inom life science-området. Framsteg inom life science innebär att vi kan rädda fler liv och förbättra människors hälsa och livsvillkor genom en alltmer avancerad och individanpassad vård där precisionsmedicin spelar en stor roll, säger socialminister Jakob Forssmed.

Presskontakt

Andia Gemsjö
Pressekreterare hos energi- och näringsminister Ebba Busch
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 18 28
e-post till Andia Gemsjö
Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund
Simon Hoff
Pressekreterare hos socialminister Jakob Forssmed
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-127 76 97
e-post till Simon Hoff
Laddar...