Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Soldater hedras för insatser i Mali

Publicerad

Fredag den 16 december deltar försvarsminister Pål Jonson vid en medaljceremoni för soldater som deltagit i den FN ledda insatsen MINUSMA i Mali. H.K.H Prins Carl Philip, major i amfibiekåren, och överbefälhavare Micael Bydén kommer också att vara på plats.

Ett stort antal amfibiesoldater kommer att närvara varav cirka 200 varit i Mali och kommer att tilldelas medaljer för sina insatser.  

FN:s bidrag i Mali är en av de farligaste insatserna i modern tid. Det senaste halvåret har Stockholms amfibieregemente ansvarat för det svenska bidraget. Insatsen är den sista operativa insatsen innan Sverige avslutar sitt deltagande i den FN ledda insatsen MINUSMA på grund av det oroliga läget i landet.

Den 17 mars 2022 fattade regeringen beslut om att det svenska styrkebidraget till MINUSMA ska avvecklas. En ordnad avveckling inleddes i mitten av november och ska vara avslutad senast den 30 juni 2023.

Tid och plats:

Fredag 16 december klockan 10.15, mötesplats huvudingången (mot Lidingövägen), Kungliga tennishallen. Efter ceremonin finns möjlighet att intervjua försvarsminister Pål Jonson, överbefälhavare Micael Bydén, förbandschef Christofer Lennings och soldater ur malistyrkan.

Anmälan:

Senast måndag 12 december via e-post till [email protected].

Presskontakt

Johan Hjelmstrand
Pressekreterare hos försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 69 22
e-post till Johan Hjelmstrand
Laddar...