Hoppa till huvudinnehåll
Foto: Vattenfall och Johnér Bildbyrå

FN:s klimatförhandlingar

Världens länder samlades i Dubai den 30 november-12 december för FN:s klimatkonferens COP28. Två frågor var särskilt i fokus på möte: den globala översynen av det globala klimatarbetet och utfasningen av fossila bränslen. Statsminister Ulf Kristersson deltog i mötet, liksom energi- och näringslivsminister Ebba Busch, bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell, samt klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari.

Ansvariga statsråd
Romina Pourmokhtari
Ansvariga departement
Klimat- och näringslivs­departementet
  • Historisk överenskommelse på COP28

    Photo: Gunilla Strömberg/Regeringskansliet

    Den 13 december avslutades förhandlingarna på FN:s klimatmöte COP28 i Dubai, Förenade Arabemiraten. Mötet ledde fram till en överenskommelse som kan innebära "början till slutet" för fossila bränslen.

  • Sverige deltar i flera internationella initiativ för klimatomställning

    Under COP28 i Dubai anslöt sig Sverige till ett antal internationella initiativ som på olika sätt ska skynda på klimatomställningen. Det gäller exempelvis en deklaration om att tredubbla kärnkraften globalt, initiativ för koldioxidprissättning och initiativ för klimatomställning i industrin.

Aktuellt från COP28

Foto: Gunilla Strömberg/Regeringskansliet

Klimat- och miljö­ministern bjöd in till pressbriefing på COP28 i Dubai

Lördag den 9 december höll klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari och Sveriges chefsförhandlare Mattias Frumerie en pressbriefing på plats på FN:s klimatkonferens COP28 i Dubai.

Foto: Gunilla Strömberg/Regeringskansliet

Global översyn i fokus på COP28

Världens länder samlas i Dubai den 30 november till den 12 december för FN:s klimatmöte COP28. Två frågor är särskilt i fokus på årets möte: den globala översynen av det globala klimatarbetet och utfasningen av fossila bränslen.

Foto: Regeringskansliet

Internationellt samarbete för att tredubbla den globala produktionen av kärnkraft

Lördagen den 2 december lanserade statsminister Ulf Kristersson, Frankrikes president Emmanuel Macron och USA:s särskilda presidentsändebud för klimatfrågor John Kerry samt stats- och regeringschefer, ministrar och industriledare från ett 20-tal länder på FN:s klimatkonferens COP28 en deklaration om stärkt samarbete på kärnkraftsområdet.

Allt innehåll om FN:s klimatförhandlingar

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 13 träffar.

Laddar...