Hoppa till huvudinnehåll
Sveriges internationella överenskommelser från Finansdepartementet

Protokoll om ändring i skatteavtalet mellan Sverige och Schweiz

Publicerad Uppdaterad

Ladda ner:

Ett protokoll om ändring i 1965 års avtal mellan Sverige och Schweiz för undvikande av dubbelbeskattning på inkomst och förmögenhet, såsom ändrat den 10 mars 1992, undertecknades den 28 februari 2011.

Genom protokollet ges Sverige och Schweiz möjlighet att utbyta information i skatteärenden. Det innebär bland annat att Skatteverket kan begära upplysningar som innehas av banker m.fl. i Schweiz. Protokollet utgör därmed ett viktigt medel för en effektiv skattekontroll. Protokollet innebär även att skatteavtalets bestämmelser om bl.a. utdelning, ränta, royalty, kapitalvinster och pensioner ändras.

För att protokollet ska bli gällande kommer det att lämnas till riksdagen för godkännande.

Laddar...