Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Tobias Billström deltar i nordisk-afrikanskt utrikesministermöte i Köpenhamn

Publicerad

Den 2–3 maj reser utrikesminister Tobias Billström till Köpenhamn för att delta i årets upplaga av det nordisk-afrikanska utrikesministermötet (NAUM). På agendan står bland annat fred och säkerhet, multilateralt samarbete och reform av de multilaterala institutionerna samt ökad handel och investeringar.

– I en tid då multilateralismen utmanas på bred front är partnerskapet mellan Norden och Afrika viktigare än någonsin. Årets ministermöte är ett viktigt tillfälle att diskutera de växande säkerhetspolitiska hot och utmaningar vi gemensamt står inför. Jag ser fram emot att följa upp de diskussioner vi hade i dessa frågor vid förra mötet i Alger, säger utrikesminister Tobias Billström.

Till mötet väntas ett trettiotal afrikanska länder och utrikesministrar från de nordiska länderna. I samband med ministermötet hålls ett affärsforum i regi av branschorganisationen Dansk industri där även nordiska och afrikanska näringslivsföreträdare deltar.

Nordisk-afrikanskt utrikesministermöte (NAUM)

De nordiska-afrikanska utrikesministermötena är ett forum för politisk högnivådialog mellan Norden och Afrika. Sedan initiativet togs av Sverige 2001 har mötena utvecklats till att bli ett årligt återkommande format med roterande värdskap mellan de nordiska och afrikanska länderna. Forumet har under senare år blivit en allt viktigare plattform för att utveckla partnerskapet mellan Norden och Afrika.

Presskontakt

Anna Erhardt
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 85 34
e-post till Anna Erhardt
Laddar...