Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Tobias Billström deltar i Natos informella utrikesministermöte

Publicerad

Den 30–31 maj deltar utrikesminister Tobias Billström i Natos informella utrikesministermöte i Prag.

– Det informella Natoministermötet blir ett viktigt tillfälle att förbereda Natos toppmöte i juli. Tillsammans kommer vi att diskutera prioriterade frågor, inte minst stödet till Ukraina, säger utrikesminister Tobias Billström.

Under ministermötet i Prag har Natos utrikesministrar en möjlighet att i en informell miljö komma framåt i viktiga frågor inför toppmötet, som äger rum i Washington D.C. den 9–11 juli. En viktig fråga på agendan kommer att vara Natos relation till Ukraina och alliansens roll i det långsiktiga stödet.

– Nato kommer att få en stärkt roll i arbetet med att förse Ukraina med långsiktigt säkerhetsrelaterat stöd, något som Sverige stödjer. Vi behöver alla öka våra ansträngningar för att hjälpa Ukraina att försvara sig, säger utrikesminister Tobias Billström.

Presskontakt

Daniel Urso
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-147 17 52
e-post till Daniel Urso

Om Natos utrikesministermöten

Natos informella utrikesministermöten möjliggör för ministrarna att i en informell miljö diskutera viktiga och dagsaktuella frågor på Natos agenda.

Om mötet den 30-31 maj på Natos webbplats (in English):

Laddar...