Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Sverige ökar stödet till det georgiska civilsamhället

Publicerad

Den 7 maj besökte bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell Georgiens huvudstad Tbilisi tillsammans med statssekreterare Diana Janse. Statsrådet träffade bland annat företrädare för civilsamhällesorganisationer. I samband med besöket presenterades ett nytt stöd till det georgiska civilsamhället.

– Det hårt kritiserade lagförslaget om utländskt inflytande riskerar att slå mot Georgiens fria och oberoende civilsamhälle. Civilsamhället har en central roll för Georgiens EU-närmandeprocess och vi förstärker därför vårt nuvarande stöd med ytterligare tio miljoner kronor, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell.

I samband med resan aviserade bistånds- och utrikeshandelsministern att Sverige förstärker nuvarande stöd med ett nytt stöd till det georgiska civilsamhället på tio miljoner kronor. Stödet ska gå till civilsamhällesorganisationer som Sverige har ett samarbete med och som spelar en viktig roll i Georgiens EU-närmandeprocess. Sverige kommer även betala ut ett särskilt stöd på en miljon kronor till organisationen iFACT, som fokuserar på utbildning inom pressetik och mediers roll i ett fritt och demokratiskt samhälle.

Presskontakt

Victoria Holmqvist
Pressekreterare hos bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 29 39
e-post till Victoria Holmqvist
Laddar...