Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Regeringen har beslutat om en ny ledamot till Fondtorgsnämnden

Publicerad

Regeringen har i dag, onsdag den 8 maj, beslutat om att förordna nationalekonomen Henrik Braconier som ny ledamot till Fondtorgsnämnden. Förordnandet föreslås gälla till och med den 31 maj 2027.

Henrik Braconier är filosofie doktor i nationalekonomi och disputerade vid Lunds universitet 1998. Han har bland annat arbetat som chefsekonom på Finansinspektionen i nio år. I dag är Henrik Braconier chef för Finansinspektionens verksamhetsområde bank.

– Vi är glada att Henrik Braconier tackat ja till att bli ledamot i Fondtorgsnämnden. Nämnden har ett viktigt uppdrag i att säkerställa ett tryggt och säkert fondtorg och Henriks kompetenser och erfarenheter inom framför allt finansmarknad, kapitalförvaltning, myndighetsstyrning och statlig förvaltning kommer att komma till stor nytta, säger äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje.

Presskontakt

Sebastian Tham
Pressekreterare hos äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-134 67 22
e-post till Sebastian Tham
Laddar...