Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Pål Jonson besöker Norrlands Dragonregemente (K4)

Publicerad

På onsdag den 15 maj besöker försvarsminister Pål Jonson Norrlands Dragonregemente (K4) – i Arvidsjaur.

Försvarsminister Pål Jonson besöker K4 i Arvidsjaur för att få en bild av hur det går med tillväxten på förbandet och träffar värnpliktiga, soldater, befäl och krigsförbandschef. Försvarsminister Pål Jonson kommer också få se en stridsförevisning med K4:s militära förmågor.

Vid K4 utbildas lätta förband som kan verka djupt bakom fiendens linjer och bedriva strid och spaning i mycket svåra terräng- och klimatförhållanden. Norrlands dragonregemente återetablerades genom försvarsbeslut 2020 och är under återuppbyggnad efter att ha lagts ner i försvarsbeslut 2004.  

Det finns möjlighet för föranmäld media att medverka vid stridsförevisningen och ställa frågor till statsrådet. Tid för detta är 12:30. Anmälan av intresse att delta behöver ske senast onsdag 15 maj kl. 08:00 till K4:s kommunikationschef Ida Fredriksson.

Presskontakt

Adam Schelin
Biträdande pressekreterare till försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-140 4317
e-post till Adam Schelin
Ida Fredriksson
Kommunikationschef K4
Mobil 0730-74 92 14
e-post till Ida Fredriksson
Laddar...