Hoppa till huvudinnehåll

Justitieministern och finansmarknadsministern träffar bankerna om äldrebedrägerier

Publicerad

Måndagen den 13 maj håller justitieminister Gunnar Strömmer och finansmarknadsminister Niklas Wykman ett uppföljande samtal med bankerna och Polismyndigheten om bedrägerier mot äldre. Efter samtalet hålls en pressbriefing där journalister kan delta.

Tid:
Plats: Föranmälda journalister är välkomna att närvara på plats i Rosenbad. Ingång sker via Drottninggatan 1. Digitalt deltagande är inte möjligt. Pressbriefingen livesänds ej.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast 13 maj kl. 14.45 via e-post till John Velander, se presskontakt. Ange namn, redaktion och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med bild på presslegitimation.

Inpassering från kl. 15.45. Deltagande sker i mån av plats

Sverige ser en kraftig ökning av bedrägerier. Mot bakgrund av Uppdrag gransknings reportage om hur en liga baserad i Marbella lurar äldre höll statsminister Ulf Kristersson tillsammans med flera statsråd, ett möte med företrädare för banksektorn för att diskutera åtgärder för att motverka bedrägerier.

Måndagen den 13 maj håller justitieminister Gunnar Strömmer och finansmarknadsminister Niklas Wykman ett uppföljande samtal med bankerna och Polismyndigheten. 

Presskontakt

John Velander
Presskommunikatör, Finansdepartementet
e-post till John Velander
Victoria Ericsson
Pressekreterare hos finansmarknadsminister Niklas Wykman
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-137 89 04
e-post till Victoria Ericsson
Erica Wide
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Mobil 076-149 67 87
e-post till Erica Wide
Laddar...