Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Finansministern deltar vid Ekofinrådets möte den 14 maj

Publicerad

Den 14 maj deltar finansminister Elisabeth Svantesson när EU:s ekonomi- och finansministrar samlas i Bryssel för att bland annat diskutera ekonomiska och finansiella konsekvenser av Rysslands aggressionskrig mot Ukraina.

Vid Ekofinrådets möte ska ministrarna även behandla EU:s förslag till direktiv om snabbare och säkrare skattelättnad för överskjutande källskatt och paketet om mervärdesskatteregler för den digitala tidsåldern. Dessutom kommer Ekofinrådet godkänna slutsatser om utmaningar för den finanspolitiska hållbarheten till följd av åldrande befolkningar och finansiell förmåga.

Presskontakt

Niklas Gillström
Pressekreterare hos finansminister Elisabeth Svantesson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-141 14 79
e-post till Niklas Gillström
Klara Söderberg
Pressekreterare hos finansminister Elisabeth Svantesson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-108 90 82
e-post till Klara Söderberg

Kommenterad dagordning

Inför möten i ministerrådet lämnar regeringen en kommenterad dagordning till riksdagens EU-nämnd. Dagordningen innehåller kortfattade uppgifter om rådsmötets dagordningspunkter, vad rådet förväntas göra och förslag till svensk ståndpunkt.

Om mötet

Mer information om mötet och dagordningen finns på ministerrådets webbplats. Där kommuniceras även de viktigaste resultaten efter mötet och du kan ta del av bilder, videomaterial och doorsteps från mötet.

Laddar...