Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Finansmarknadsministern besöker Göteborgs garnison

Publicerad

Den 3 maj besöker finansmarknadsminister Niklas Wykman Göteborgs garnison för att se dess utveckling sedan återinvigningen av Älvsborgs amfibieregemente i oktober 2021. Besöket kommer att fokusera på pågående renoveringar och de utökade behov som uppkommit med anledning av försvarets tillväxt.

Som ansvarig minister för Fortifikationsverket och förvaltningen av försvarets fastigheter kommer finansmarknadsministern att besöka Göteborgs garnison, där han bland annat ska besöka Älvsborgs amfibieregemente. Diskussionerna kommer att fokusera på utmaningar relaterade till infrastruktur och resursallokering, särskilt med tanke på det trånga utrymmet inom garnisonsområdet. Finansmarknadsministern kommer även besöka det gamla militära flygplatsområdet vid Säve.

Bland deltagarna finns också Maria Bredberg Pettersson, generaldirektör för Fortifikationsverket, samt Gustaf Göthberg, riksdagsledamot. 

Bakgrund

Besöket är en del av det fortsatta arbetet med att implementera riksdagens beslut om inriktningen av totalförsvaret 2021–2025. Det inkluderar återinvigningen av Älvsborgs amfibieregemente i Göteborg, vilket är en viktig utveckling för försvaret i västra Sverige.

Presskontakt

Victoria Ericsson
Pressekreterare hos finansmarknadsminister Niklas Wykman
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-137 89 04
e-post till Victoria Ericsson
Laddar...