Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Artificiell intelligens i fokus när EU:s ministrar inom utbildningsområdet möts i Bryssel

Publicerad

Måndag den 13 maj reser skolminister Lotta Edholm till Bryssel för att delta i rådsmöte för utbildningsfrågor.

Skolministern träffar sina europeiska ministerkollegor på utbildningsområdet för att bland annat hålla en riktlinjedebatt om artificiell intelligens inom utbildning. AI kommer att påverka det framtida kompetensbehovet i samhället och utbildningsinstitutioner behöver därför följa med i utvecklingen för att anpassa såväl utbildningsinnehåll som utbildningsutbud. Det behövs ett fortsatt kunskapsutbyte mellan medlemsstaterna, för att diskutera och utbyta erfarenheter om lyckade nationella insatser och möjliga åtgärder på EU-nivå.

Ministrarna väntas också bland annat anta rådsrekommendationen ”Europa på väg” om möjligheter till rörlighet i utbildningssyfte för alla.

Under dagen kommer skolministern även att ha ett bilateralt möte tillsammans med Danmarks barn- och utbildningsminister Mattias Tesfaye. De kommer bland annat att diskutera behovet av minskad skärmtid och ländernas satsningar på att begränsa skärmanvändningen i skolan.

Presskontakt

Ellen Kult
Pressekreterare hos skolminister Lotta Edholm
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-140 15 28
e-post till Ellen Kult

Om mötet

Mer information om mötet och dagordningen finns på ministerrådets webbplats. Där kommuniceras även de viktigaste resultaten efter mötet och du kan ta del av bilder, videomaterial och doorsteps från mötet.

Laddar...