Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Tobias Billström tog emot Montenegros utrikesminister Filip Ivanović

Publicerad

Fredagen den 26 april stod utrikesminister Tobias Billström värd för en lunch i Stockholm med sin montenegrinske motpart Filip Ivanović. Under lunchen fördes samtal om den bilaterala relationen, Nato, utvecklingen på västra Balkan och Montenegros EU-närmandeprocess.

–  Jag är imponerad av de framsteg som Montenegro gjort inom ramen för landets EU-närmande. Under de senaste åren har Montenegro genomfört flera reformer, vilket visar på det engagemang som finns i landet för EU-närmandet. Sverige kommer att fortsätta stödja Montenegro i deras reformansträngningar, säger utrikesminister Tobias Billström.

Montenegros utrikesminister Filip Ivanović träffade även EU-minister Jessika Roswall under sitt besök.

Presskontakt

Daniel Urso
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-147 17 52
e-post till Daniel Urso
Laddar...