Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Lotta Edholm deltar i den internationella konferensen International Summit on the Teaching Profession i Singapore

Publicerad

22–24 april reser skolminister Lotta Edholm till Singapore för att delta i årets upplaga av ISTP för att tillsammans med andra utbildningsministrar och fackliga representanter diskutera hur lärarprofessionen ska stärkas.

International Summit on the Teaching Profession (ISTP) är en internationell konferens som årligen samlar utbildningsministrar och fackliga ledare från OECD:s medlemsländer för att genom dialog och debatt stärka lärarprofessionen och förbättra policy som berör lärare. Under konferensen blandas erfarenhetsutbyte med skolbesök och föredrag om aktuell forskning.

Sveriges delegation till årets ISTP leds av skolministern, och i delegationen ingår även Åsa Fahlén, ordförande för Sveriges Lärare och Agneta Gulz, professor i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet. Skolministern kommer även att ha ett bilateralt möte med Singapores utbildningsminister Chan Chun Sing.

För mer information och intervjuförfrågningar i samband med besöket, kontakta pressekreterare Ellen Kult.

Presskontakt

Ellen Kult
Pressekreterare hos skolminister Lotta Edholm
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-140 15 28
e-post till Ellen Kult
Laddar...