Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Lokala arbetsmarknadsinsatser i fokus när Johan Pehrson besöker Gävle

Publicerad

Den 17 april åker Johan Pehrson till Gävle för att lära sig om lokala insatser som hjälper personer som står långt från arbetsmarknaden att få jobb. Under dagen besöker arbetsmarknads- och integrationsministern ett ESF-projekt som syftar till att få unga som varken arbetar eller studerar i sysselsättning samt en yrkesutbildning för vuxna.

Projektet Ung Nu Gävleborg finansieras av Europeiska Socialfonden+ och handlar om att hjälpa unga som varken arbetar eller studerar att närma sig just arbete eller studier genom individanpassade insatser. Projektet syftar även till att bidra till kommunens lokala brottsförebyggande arbete. I kommunens yrkesutbildningar för vuxna drivs projektet Trappstegsutbildningen, som riktar sig till personer långt från arbetsmarknaden som behöver stöd för att klara en reguljär yrkesutbildning och senare bli självförsörjande.

Vid intresse från media för att följa med under besöket, kontakta Alexandra Örenmark, se presskontakt nedan.

Presskontakt

Alexandra Örenmark
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-117 29 48
e-post till Alexandra Örenmark
Laddar...