Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturminister Parisa Liljestrand delar ut pris på ELLE-galan

Publicerad

I dag den 19 april deltar kulturminister Parisa Liljestrand på ELLE-galan för att hålla tal och dela ut Årets hederspris.

– Sverige har under flera år varit framgångsrikt inom kulturella och kreativa branscher med internationella succéer och starka varumärken inom mode, form och design. Mode är därför att betrakta som en viktig näring som spänner brett inom stilar, trender och produktion. För att lyfta sektorns betydelse har regeringen den 9 april lämnat en strategi för de kulturella och kreativa branscherna till riksdagen med syftet att bidra till att frigöra de kreativa företagens potential för tillväxt, sysselsättning och innovation. Därför känns det väldigt roligt att ikväll få vara med och fira landets främsta kreatörer och dela ut pris på ELLE-galan som är Sveriges största modeevent, säger kulturminister Parisa Liljestrand.

Presskontakt

Sara E. Persson
Pressekreterare hos kulturminister Parisa Liljestrand
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-112 78 19
e-post till Sara E. Persson
Laddar...