Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Jessika Roswall reser till Färöarna för Nordiska rådets temasession

Publicerad

Den 8–9 april deltar Jessika Roswall, EU-minister med ansvar för nordiska frågor, i Nordiska rådets temasession som representant för ordförandelandet i Nordiska ministerrådet.

EU-minister Jessika Roswall med ansvar för nordiska frågor
EU-minister Jessika Roswall med ansvar för nordiska frågor Foto: Regeringskansliet

– Visionen om att Norden ska vara världens mest integrerade och hållbara region 2030 är vägledande för det svenska ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet detta år. För att uppnå det prioriterar vi inte minst arbetet för att knyta samman våra länder ytterligare, och stärka arbetet mot gränshinder i Norden, säger Jessika Roswall, EU-minister med ansvar för nordiska frågor. 

Ministerns deltagande i temasessionen omfattar bland annat möte med Nordiska rådets presidium och medverkan i panelsamtal om det framtida nordiska transport- och infrastruktursamarbetet. Under sitt besök träffar ministern också Färöarnas lagman Aksel V. Johannesen, samarbetsminister Bjarni K. Petersensamt färöiska och svenska företag med fokus på energiförsörjning och hållbarhet.

 

Presskontakt

Linn Laurin
Pressekreterare hos EU-minister Jessika Roswall
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-133 67 90
e-post till Linn Laurin

Om Nordiska ministerrådet

Nordiska ministerrådet är de nordiska regeringarnas officiella samarbetsorgan. Rådet arbetar för gemensamma nordiska lösningar inom områden där de nordiska länderna kan uppnå större resultat genom att samarbeta än genom att lösa uppgifterna var för sig.

Sveriges ordförandeskap i Nordiska ministerrådet 2024

Under 2024 är Sverige ordförande i Nordiska ministerrådet. Här finns samlad information om ordförandeskapet:

Laddar...