Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Digitalisering och offentlig upphandling på agendan när civilminister Erik Slottner besöker Köpenhamn och Malmö

Publicerad

Den 15–16 april besöker civilministern Köpenhamn och Malmö. Besöket innefattar bland annat möte med Danmarks digitaliseringsminister, samtal med det danska teknologirådet och deltagande i Offentliga Inköpares Årskonferens på Malmö Live.

I Köpenhamn träffar Civilministern Danmarks digitaliseringsminister Marie Bjerre för att diskutera digitalisering av den offentliga sektorn. För att ta del av det kommunala perspektivet på området sker även ett studiebesök i Ballerups kommun, och därefter väntar ett möte med det danska teknologirådet för att höra om deras arbete med kunskapsförmedling och utveckling inom digitalisering. Dessutom planeras möten med det danska inrikes- och sundhetsministeriet för att utbyta erfarenheter kring kommunsammanläggningar.

Under besöket i Malmö inledningstalar ministern på Offentliga Inköpares Årskonferens om regeringens planer och ambitioner med offentlig upphandling.

Presskontakt

Samuel Dalevi
Pressekreterare hos civilminister Erik Slottner
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-133 51 18
e-post till Samuel Dalevi
Laddar...