Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Beatrice Ask utnämnd till ny ordförande i Finansinspektionens styrelse

Publicerad

Regeringen har idag fattat beslutet att utse Beatrice Ask till ny ledamot och ordförande i Finansinspektionens styrelse fram till den 24 april 2027.

– Beatrice Ask har åtagit sig uppgiften som ny ordförande i Finansinspektionens styrelse. Asks erfarenhet av och kunskaper om brottsbekämpande myndigheter från tiden som justitieminister gör henne väl lämpad för uppgiften, säger finansmarknadsministern Niklas Wykman.

Om Finansinspektionen

Finansinspektionen ansvarar för tillsynen, regelgivningen och tillståndsprövningen som rör finansiella marknader och finansiella företag. Myndighetens verksamhet ska bidra till ett stabilt och väl fungerande finansiellt system och verka för ett gott konsumentskydd inom sitt ansvarsområde. Finansinspektionen leds av en styrelse. Beatrice Ask ersätter Sven-Erik Österberg som fram tills nyligen och sedan 2014 har varit ordförande i styrelsen.

Presskontakt

Victoria Ericsson
Pressekreterare hos finansmarknadsminister Niklas Wykman
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-137 89 04
e-post till Victoria Ericsson
Laddar...