Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Tobias Billström värd för Nordiskt-baltiskt utrikesministermöte, NB8, i Visby

Publicerad

Den 9–10 april står utrikesminister Tobias Billström värd för ett utrikes- och säkerhetspolitiskt möte i den nordisk-baltiska kretsen (NB8) i Visby.

Tid:
Plats: Landshövdingens residens, Strandgatan 1 Visby. Pressträffen börjar kl. 13.00. Det kommer också att finnas fotomöjlighet under besöket. Mer praktiska detaljer kommer till ackrediterade journalister.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast torsdag 4 april kl. 15.00 via e-post till Nina Kefi, se presskontakt. Ange namn, redaktion, om du vill delta på pressträffen och/eller fototillfället och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Inpassering från kl. 12.30 till pressträffen via Strandgatan 1, Visby. Deltagande sker i mån av plats och praktiska detaljer med tid och plats för fototillfället skickas till föranmälda journalister.

– Sverige har ett mångårigt samarbete inom ramen för det nordisk-baltiska formatet NB8 och som samordnare under 2024 ser jag fram emot att diskutera hur vi kan fördjupa samarbetet ytterligare. Vi kommer även att diskutera aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska frågor i närområdet, inte minst fortsatt stöd till Ukraina efter Rysslands fullskaliga invasion, säger utrikesminister Tobias Billström.

Sverige är under 2024 samordnare av de informella utrikes- och säkerhetspolitiska samarbetsformaten mellan de nordiska länderna (N5) och de nordisk baltiska länderna (NB8). De främsta prioriteringarna för ordförandeskapen är att stärka det utrikes- och säkerhetspolitiska samarbetet i regionen, stå fast vid vårt regionala orubbliga stöd för Ukraina och säkra fortsatt globalt stöd till Ukraina.

Efter mötet hålls en gemensam pressträff i NB8:s regi.

Presskontakt

Nina Kefi
Presskommunikatör, Utrikesdepartementet
Telefon 08-405 91 43
Mobil 070-662 67 79
e-post till Nina Kefi
Daniel Urso
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-147 17 52
e-post till Daniel Urso
Laddar...