Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Tobias Billström träffar Tysklands utrikesminister i Berlin

Publicerad

Utrikesminister Tobias Billström reser till Berlin torsdagen den 21 mars för att möta den tyska utrikesministern Annalena Baerbock. Utrikesministern kommer även hålla ett linjetal vid universitetet Hertie School.

Detta är utrikesminister Tobias Billströms första resa utomlands sedan Sverige blivit medlem i Nato. På agendan för besöket står bland annat samtal om samarbetet i EU och i Nato, med fokus på närområdet och säkerheten i Östersjöregionen.

– Tyskland är en av våra närmsta allierade och fanns bland de länder som gav Sverige säkerhetsgarantier under perioden mellan ansökan och inträde i Nato. Tyskland är även Sveriges största handelspartner. Jag ser nu fram emot ett ytterligare fördjupat säkerhetspolitiskt samarbete i och med det svenska Natomedlemskapet., säger utrikesminister Tobias Billström.

 

Presskontakt

Daniel Urso
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-147 17 52
e-post till Daniel Urso
Laddar...