Hoppa till huvudinnehåll

Christina Nordin leder Jordbruksverket i ytterligare tre år

Publicerad

Regeringen har fattat beslut om omförordnande av Christina Nordin som generaldirektör och chef för Jordbruksverket. Därmed fortsätter hon som generaldirektör fram till och med den 30 april 2027.

– Regeringen behöver en erfaren och driven person för att arbeta med Jordbruksverkets kärnuppgifter och Christina Nordin är rätt person på rätt plats, säger landsbygdsminister Peter Kullgren.

Jordbruksverket är en myndighet som bland annat hanterar frågor om svensk livsmedelsproduktion, utbetalning av EU-stöd till lantbrukare och bekämpande av smittsamma djursjukdomar.

– Jag är väldigt glad att få fortsätta som generaldirektör för Jordbruksverket. Det är en myndighet som hanterar många viktiga frågor för samhället, och vi är mitt i ett utvecklingsarbete med fokus på förenkling och effektivitet som jag gärna vill ta vidare ett steg innan jag lämnar myndigheten, säger Christina Nordin.

Christina Nordin har varit Jordbruksverkets generaldirektör sedan 2018 och har arbetat med en omstrukturering av Jordbruksverket för att öka effektiviteten i verksamheten, uppnå regelförenkling och tillse korrekta utbetalningar av EU-stöd i tid. Tidigare har Christina Nordin varit avdelningschef för avdelningen för näringsliv och villkor på dåvarande Näringsdepartementet.

Presskontakt

Mattias Svensson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Peter Kullgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-110 51 67
e-post till Mattias Svensson
Laddar...