Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Billström och Valtonen värdar för utrikespolitisk högnivådialog i Finland

Publicerad

Den 26 mars står utrikesminister Tobias Billström, tillsammans med Finlands utrikesminister Elina Valtonen, värd för den utrikespolitiska högnivådialogen Hanalys på kulturcentrum Hanaholmen i Esbo, Finland.

Temat för årets Hanalys är ”Finland, Sverige och Ukraina i ett utvidgat EU”. Inledningstalare är Ukrainas vice premiärminister för europeisk och euroatlantisk integration Olha Stefanishyna.

– I en tid av osäkerhet och krig i vårt närområde är Hanalys ett unikt tillfälle att ytterligare fördjupa dialogen mellan Sverige och Finland, inklusive hur vi tillsammans kan stå upp för Ukraina, säger utrikesminister Tobias Billström.

I anslutning till Hanalys kommer Tobias Billström även att träffa sin finska utrikesministerkollega. På dagordningen står bland annat Nato, säkerhetsläget i Östersjöregionen, Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina samt kriget mellan Israel och Hamas.

Hanalys

Högnivådialogen Hanalys är ett återkommande utrikespolitiskt debattforum som belyser de utmaningar som internationella samfundet står inför och hur Sverige och Finland kan samarbeta för att möta dem. Hanalys hölls första gången 2017 som en del av Finlands 100-årsjubilium och har sedan dess arrangerats 2019–2023 med undantag för 2022 på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

Presskontakt

Daniel Urso
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-147 17 52
e-post till Daniel Urso
Laddar...