Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Jessika Roswall reser till Danmark

Publicerad

Jessika Roswall, EU-minister med ansvar för nordiska frågor, reser på fredag den 9 februari till Köpenhamn för att delta i det första ministermötet under Sveriges ordförandeskap i Nordiska ministerrådet.

Den 1 januari 2024 inleddes det svenska ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet, det officiella samarbetsorganet för de nordiska regeringarna.

Vid årets första ministermöte träffas Nordens samarbetsministrar (MR-SAM) i Köpenhamn för att bland annat besluta om fördelningen av budgeten för 2025. Ministrarna kommer också diskutera arbetet mot gränshinder under en informell lunch.

- Att fortsätta underlätta för företag och människor att verka över gränserna är helt avgörande för vår konkurrenskraft och tillväxt. Det är kärnan i det nordiska samarbetet. Vi arbetar i dag på flera nivåer för att riva gränshinder, men det finns mycket kvar att göra. Därför accelererar regeringen nu arbetet med att undanröja gränshinder, säger Jessika Roswall.

I samband med besöket i Köpenhamn har Jessika Roswall även ett möte med Nordiska ministerrådets generalsekreterare Karen Elleman och ett möte med Lykke Friis från tankesmedjan Europa (Tænketanken Europa).

Presskontakt

Linn Laurin
Pressekreterare hos EU-minister Jessika Roswall
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-133 67 90
e-post till Linn Laurin
Laddar...