Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Pål Jonson deltar på EDA Innovation days i Bryssel

Publicerad

Mellan den 31 maj och 1 juni anordnar den europeiska försvarsbyrån (EDA) innovationsdagar i Bryssel. Försvarsminister Pål Jonson kommer delta och hålla ett anförande på temat förvarsinnovation och dess betydelse för att bland annat stärka Europas säkerhetspolitiska position.

Den europeiska försvarsbyrån, som har till uppgift att verka för stärkt försvarssamarbete mellan medlemsstaterna, anordnar för andra gången en innovationskonferens under två dagar i Bryssel.

Syftet med innovationsdagarna är att samla aktörer från olika samhällssektorer och länder för att underlätta samarbete kring innovationssystem på försvarsområdet inom EU.

Vikten av samarbete på området försvarsinnovation inom EU och samverkan mellan den civila sektorn och försvarssektorn är också något som försvarsminister Pål Jonson kommer att prata om i sitt tal.

På konferensen deltar även representanter från bland andra Försvarsmakten, Totalförsvarets forskningsinstitut och Försvarets materielverk. Svensk försvarsindustri kommer också att finnas på plats för att visa svenska innovativa lösningar på försvarsområdet.

Presskontakt

Johan Hjelmstrand
Pressekreterare hos försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 69 22
e-post till Johan Hjelmstrand
Laddar...