Hoppa till huvudinnehåll
Artikel från Statsrådsberedningen

Sverige fortsätter stödja Ukraina så länge det behövs

Publicerad

I dag är det två år sedan Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina. För regeringen är stödet till Ukraina de kommande årens främsta utrikespolitiska uppgift. Sverige fortsätter stödja Ukraina så länge det behövs – politiskt, humanitärt, militärt och ekonomiskt.

Hör statsministerns och statsrådens budskap på tvåårsdagen av Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina.

Om Sveriges stöd till Ukraina

Sedan Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina i februari 2022 har Sverige utökat sitt humanitära, civila och militära stöd till Ukraina i flera omgångar. Tillsammans med EU har Sverige också fattat beslut om omfattande makroekonomiskt stöd och ett flertal sanktionspaket mot Ryssland.

Laddar...