Hoppa till huvudinnehåll

Nigeria

Nigeria är Afrikas största ekonomi och kontinentens folkrikaste land, med en befolkning på över 200 miljoner invånare. Till följd av sin stora, unga och urbana befolkning förväntas Nigeria fortsätta att vara en av de största och snabbast växande ekonomierna i Afrika under överskådlig framtid.

Nigeria är en viktig afrikansk handelspartner till Sverige och en prioriterad marknad för svenska företag. Sektorer av särskilt intresse är bland annat energi, informations- och kommunikationsteknologi, miljöteknik, stadsplanering och infrastruktur. Flera större svenska företag har verksamhet i eller med Nigeria och på senare år har alltfler små och medelstora företag med svensk anknytning också etablerat sig i landet.

Sverige har ett stort humanitärt stöd till en rad aktörer i Nigeria, framförallt i de konfliktdrabbade områdena i nordöstra Nigeria och övriga Tchadsjöregionen.

Sverige har ambassad i Abuja och Nigeria har ambassad i Stockholm. Sveriges ambassadör till Nigeria är även sidoackrediterad till Ghana samt Kamerun och är Sveriges ambassadör till Västafrikas regionala ekonomiska samarbetsorgan, Ecowas.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Innehåll om Nigeria

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 12 träffar.

Laddar...