Hoppa till huvudinnehåll
Regeringsuppdrag från Socialdepartementet

Uppdrag att utreda förutsättningarna för utveckling av en nationell teknisk lösning som möjliggör automatisk informationsöverföring till nationella kvalitetsregister Diarienummer: S2023/02109

Publicerad

Regeringen ger E-hälsomyndigheten i uppdrag att utreda förutsättningarna för utveckling av en nationell teknisk lösning som möjliggör automatisk informationsöverföring till nationella kvalitetsregister. Uppdraget ska bygga vidare på slutrapporten Förstudie om digital nationell infrastruktur för nationella kvalitetsregister.

Ladda ner:

E-hälsomyndigheten får i uppdrag att närmare analysera förutsättningarna och ta fram ett mer detaljerat förslag till nationell interoperabilitetslösning med utgångspunkt från myndighetens tidigare förslag i rapporten Förstudie om digital nationell infrastruktur för nationella kvalitetsregister (S2021/06170).

Målet är att utveckla en sammanhållen teknisk lösning för automatisk informationsöverföring till nationella kvalitetsregister. E-hälsomyndigheten ska i arbetet utgå från myndighetens identifierade områden i behov av fortsatt utredning.

Laddar...