Hoppa till huvudinnehåll

Återskapande av naturmiljöer i fokus när Romina Pourmokhtari deltar i H.M. Konungens besök i Tornedalen

Publicerad

Den 29 augusti reser klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari till Tornedalen för att närmare studera miljöåterställning av vattendrag och våtmarker. Hon kommer att besöka några platser där ett av Europas största naturvårdsprojekt utför åtgärder, Triwa Life. Klimat- och miljöministern deltar som regeringens företrädare i H.M. Konungens besök, tillsammans med Finlands Jord- och skogsbruksminister Sari Essayah.

Triwa Life, eller the Torne River International Watershed Life, är ett EU-finansierat naturvårdsprojekt där Sverige, tillsammans med Finland, ska återställa naturmiljön i Torneälvens biflöden och våtmarker som påverkats negativt av mänsklig aktivitet. 

Projektet kommer att gynna mångfalden av vattenlevande djur och växter i området. Målet med projektet är att miljöåterställa nästan 100 kilometer vattendrag, ta bort 399 vandringshinder för fisk och restaurera 2 500 hektar våtmark. 

– Jag ser mycket fram emot att besöka Triwa Life-projektet. Det ligger helt i linje med regeringens satsning på att restaurera våtmarker och vårt arbete med att värna den biologiska mångfalden och de livsviktiga ekosystemtjänster som den ger oss i våra sjöar och vattendrag, säger klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari.

Presskontakt

Axel Nordberg
Politiskt sakkunnig hos klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari och medföljande vid besöket
Mobil 076-10 24 097
e-post till Axel Nordberg
Niki Westerberg
Pressekreterare hos klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-250 59 40
e-post till Niki Westerberg
Laddar...