Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Skolministern bjuder in Sveriges Lärare och SKR till dialog om reglering av lärarnas undervisningstid samt tid till för- och efterarbete

Publicerad

Att ha ordentlig tid att planera och följa upp sin undervisning är helt centralt för lärarnas möjligheter att bedriva en god undervisning. Det är tid som i dag ofta saknas. Regeringen avser därför att utreda en reglering av lärares undervisningstid samt tid till för- och efterarbete och bjuder in Sveriges Lärare och SKR till dialog.

Sveriges Lärare och SKR tecknade ett nytt ettårigt avtal den 17 april. En viktig fråga vid kollektivavtalsförhandlingarna var att skapa tid för planering och tid till för- och efterarbete. Frågan togs dock tyvärr inte hela vägen i mål. Regeringen avser därför att utreda en reglering av lärares undervisningstid samt tid till för- och efterarbete. Skolminister Lotta Edholm bjuder nu in Sveriges Lärare och SKR för att lyssna in deras perspektiv och berätta om processen i Regeringskansliet.

– Jag hoppas att samtalen blir konstruktiva. För mig är det viktigt att dels lyssna in parterna, dels berätta om hur jag ser på frågan och berätta om den process som pågår inom Regeringskansliet, säger skolminister Lotta Edholm.

Presskontakt

Ellen Kult
Pressekreterare hos skolminister Lotta Edholm
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-140 15 28
e-post till Ellen Kult
Laddar...