Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Pressinbjudan: Civilministern tar emot utredning om säker och tillgänglig digital identitet

Publicerad

Måndag den 17 juni bjuder civilminister Erik Slottner in till en pressträff tillsammans med särskild utredare Henrik Ardhede. Vid pressträffen redovisar utredningen sitt slutbetänkande om en digital identitetsplånbok och andra anpassningar som följer av den reviderade EU-förordningen eIDAS. En digital identitetsplånbok ska kunna användas både on- och offline och kan exempelvis användas för att öppna ett bankkonto eller deklarera i alla EU-länder.

Tid:
Plats: Föranmälda journalister kan delta på plats i Lilla pressrummet, ingång Rödbodgatan 6.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast 17 juni kl. 07.30 via e-post till Elias Aneheim Ulvenäs, se presskontakt. Ange namn, redaktion och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Inpassering från kl. 08.30. Deltagande sker i mån av plats.

Presskontakt

Elias Aneheim Ulvenäs
Presskommunikatör
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 72 52
e-post till Elias Aneheim Ulvenäs
Erika Svanström
Pressekreterare hos civilminister Erik Slottner
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-648 65 48
e-post till Erika Svanström

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.

Laddar...