Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Anneli Strömqvist nytt kulturråd i Berlin

Publicerad

Regeringen har i dag den 20 juni utsett Anneli Strömqvist till nytt kulturråd vid Sveriges ambassad i Berlin. Hon tillträder sin tjänst 19 augusti 2024.

Anneli Strömqvist har lång yrkesbakgrund inom kultursektorn i Sverige och Tyskland. Sedan 2012 arbetar Strömqvist på Konstnärsnämnden där hon är ansvarig för det internationella programmet för dans och cirkus. Där arbetar hon även med stipendier och bidrag inom scenkonst, bild- och form, film och musik samt med bistånds- och kulturprogrammet ArtNexus. Dessförinnan har hon bland annat arbetat på KammarensembleN, Cullbergbaletten och på Dansens hus.

Sveriges utsända kulturråd

Kulturdepartementet är huvudman för de utsända kulturråden som finns vid Sveriges ambassader i Berlin, London, och Washington samt vid Sveriges generalkonsulat i Istanbul. Kulturråd finns även i Paris, med Svenska institutet som huvudman, samt vid Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen i Bryssel.

Kulturråden ska stimulera internationella samarbeten och ömsesidiga utbyten mellan kultursektorn i Sverige och i stationeringsländerna, och genom det främja svenskt kulturliv och svenska kulturella och kreativa branscher i utlandet.

Presskontakt

Sara E. Persson
Pressekreterare hos kulturminister Parisa Liljestrand
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-112 78 19
e-post till Sara E. Persson
Laddar...